HBB ÇANAKKALE SAVAŞI’NIN MANEVİYATINI YAYLADAĞI’NA TAŞIDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen, “Çanakkale 1915, 101’inci Yıl Savaş Malzemeleri Müzesi” adlı sergi, 9 Ocak Pazartesi günü Yayladağı ilçesi Çok Amaçlı Düğün Salonu’nda kapılarını açtı.

Çanakkale Savaşı’nın maneviyatını derinden hissettirmek ve gelecek nesillere milli bilinç kazandırmak amacıyla düzenlenen sergiyi ilçede öğrenim gören onlarca çocuk ve velileri ziyaret etti.

ÖĞRENCİLER MİLLİ TARİHLERİNE TANIKLIK ETMENİN GURURUNU YAŞADI

Yayladağı’nda sergilenmek üzere kısa süreliğine getirtilen, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan gerçek silah, top mermisi ve kıyafet gibi çeşitli savaş malzemelerinin bulunduğu sergi, öğrenciler tarafından ilgiyle gezildi. Müze görevlilerinden ve öğretmenlerinden malzemeler hakkında bilgiler de alan minikler, kitaplardan öğrendikleri milli tarihlerinin gerçek tanıklarına yakın olmanın gururunu yaşadı.

MÜZE 14 OCAK TARİHİNE KADAR ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Ecdatlarının Çanakkale savaşında kullandıkları sınırlı savaş malzemelerine yakından tanıklık etme şansı bulan Yayladağlılar, Çanakkale ruhunu yansıtan eşsiz sergiyle buluşmalarına vesile olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti. Çanakkale Savaşı’nın maneviyatını derinden hissettiren sergi, 14 Ocak Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.