HBB’DEN PAYASLI ÖĞRENCİLERE YEPYENİ SPOR ALANI
Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapımına kısa bir süre önce başlanılan Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Alanı açılışı 18 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirildi.

400.000 TL’ye mal olan içerisinde halı saha, basketbol ve tenis kortu barındırarak pek çok spor alanında imkan sağlayan spor alanının açılışına Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Polat, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, iş adamı Osman Tufan, okul öğrencileri ve öğretmenler katılım gösterdi. Açılış Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler adına durulan saygı duruşu ile ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

“BÖYLE GÜZEL BİR OKULA BÖYLE GÜZEL BİR TESİS YAKIŞIRDI”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Polat “Böyle güzel bir okula böyle bir tesis yakışırdı. Bunu bize yaşatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ediyorum. Bu tesisin başta okulumuz olmak üzere ilimize ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“OKULUMUZUN BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİNİ GİDEREN BAŞKAN SAVAŞ’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kaymakam Kılınçkaya, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hiçbir masraftan kaçınmayarak çok güzel bir tesis yaptı. Burada öğrencilerimiz basketbol, tenis ve futbol oynayabilecekler. Bu okulumuzda çok büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği giderdiği için Başkan Savaş’a ve çalışma arkadaşlarını çok teşekkür ediyorum.

“ATATÜRK’ÜN GENÇLERİMİZE ARMAĞAN ETTİĞİ BAYRAM ÖNCESİ BU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Spor alanını okulda eğitim gören öğrencilerle buluşturmanın onurunu yaşadığını ifade eden Başkan Savaş, “Gazi M. Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bayram öncesi bu açılışı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli ağır. Bunun için gençlerimizin milli ve manevi duygularının yanı sıra dünyadaki bilimle teknolojiden faydalanması gerekmektedir. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’. Gençlerimizin hayatta başarılı olabilmeleri için vücutlarının da zinde olması lazım. Okul müdürümüzün isteği üzerine gerçekleştirdiğimiz bu tesis ile gençlerimize spor yapma imkanı sağladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

“BAŞKAN SAVAŞ YENİ SPOR ALANINDA BASKETBOL VE FUTBOL OYNADI”

Spor alanının açılışını Kaymakam Kılınçkaya, Okul Müdürü Ali Polat ve açılışa katılım gösteren protokol üyeleriyle birlikte gerçekleştiren ve ardından alanı gezen Başkan Savaş, Payas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırılan yepyeni spor alanında basketbol ile futbol oynadı.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Spor alanının açılışının gerçekleştirilmesinin ardından Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti. Okul öğrencileri ise hem Kaymakam Kılınçkaya’ya hem de Başkan Savaş’a çiçek takdim etti.