Şehirler iyi tanıtılmalı
Prof. Dr. Mehmet Maden, şehirlerin tanıtımının iyi ve doğru yapılması gerektiğini ifade ederek, “Tanıtım başlı başına bir bilimdir.Kaynak: "Şehirler iyi tanıtılmalı"

Şehirlerin iyi tanıtılması gerekiyor. Bunun için de uygun dil ve uygun ifadeler kullanılmalı. Şehirlerin özellikleri iyi yansıtılabilmeli ve tanıtım sürekli yapılmalıdır” dediSelçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Pusula TV’de yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’e konuk oldu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Uğur Özteke ile samimi değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Maden, şehirlerin tanıtımının doğru yapılmasının önemini vurgularken, bu noktada çalışmaların süreklilik arzetmesi ve herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı.

Tanıtımın önemini anlatan Maden, “Tanıtım başlı başına bir bilimdir.

Şehirlerin iyi tanıtılması gerekiyor. Bunun için de uygun dil ve uygun ifadeler kullanılmalı. Şehirlerin özellikleri yansıtılabilmeli. Konya’da örneğin sanayi inanılmaz gelişmiş durumda ama bunu yeterince sergilemek gerekiyor. Türkiye’de hiçbir yerde olmayan oto sanayi bu şehirde. Bunu güzel tanıtmalıyız. Ö
rneğin Expo, Paris’in simgesidir ama Eyfel bilinir, Expo bilinmez.

Barcelona’nın ilk çıkışı Expo, ikinci çıkışı ise olimpiyatlardır.

Hatay da Global Şehirler’e üye olmuş bir ilimizdir. Buraya gidebilmek, buraya aday olabilmek önemlidir. Hatay yine Expo’ya aday olmuş ve 2021 Expo’yu almıştır.
Bu Hatay için çıkış noktasıdır. Yine Antep’ten sonra Gastronomi Şehir unvanı aldı. Hatay için destinasyonlar oluşmuş durumda. Aynı şey Konya için de geçerli. Konya da değerlerinin farkına varmalı ve bunların tanıtımlarını iyi yapmalı.

Biz Hatay’da savaşı değil medeniyetler bahçesi olmayı öne çıkardık ve güzel işlere imza attık” dedi.SAMAN ALEVİ GİBİ OLMASINTanıtım çalışmalarında sürekliliğin önemine de dikkat çeken Maden, “Tanıtımlar sürekli olmalı ve herkesin kendi şehrinin tanıtımına katkı sağlaması gerekiyor. Saman alevi gibi değil, ara ara yanan ateşe kömür atıp o ateşin devamlılığını sağlamak gibi düşünülmeli.
Önemli olan doğru sonucu almaktır. Bununla birlikte işi ehline vermek gerekir. Danışıp, istişare edilmeli ve tüm paydaşların sorumluluk alması, katılım sağlaması gerekir. Yoksa –mış gibi olur o da kimseyi bir yere götürmez. Ben değil biz duygusuyla hareket edip şehrimizi kalkındırmalıyız. Bunun için de özümüze dönmek, kendimiz olmak gerekir” diye konuştu.SOKAKLARDAKİ HASTALIKLARI HAYVANLARIREHABİLİTE EDEREK TEMİZLEYEBİLİRİZAkademik uzmanlık alanlarından veterinerlik konusunda da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Maden, “Başıboş hayvanlar meselesi noktasında sıkıntı yaşanıyor.

Bu aslında insanlığın bir ayıbı.
Batı’da böyle bir şey yokken daha çok Akdeniz kıyılarında bu sorun yaşanmakta.

Türkiye bu noktada adımlar atsa da henüz eksikler çok. Bizde 2006 yılı hayvan hakları için bir milattır.
Konya, Türkiye’deki ilk başıboş hayvanların rehabilitasyonu için çalışmalar yürüttü.
Belediyelerin de katılımı ile güzel bir proje ortaya kondu.
Türkiye’nin her yerinde kuduz vardır ama Konya bölgesinde kuduz hastalığı görülmez çünkü 1996’dan beri bölgede aşılama faaliyetleri yürütülüyor.
Yeni geçen yıl Konya’da başlatılan bir başka güzel projede hayvanların evlerde koruma altına alınması projesidir.

Büyükşehir Belediyesi barınak, yiyecek ve veterinerlik hizmetleri sağlıyor. Bu sayede Konya’da başıboş hayvan sorunu büyük ölçüde çözülmüştür.
Barınaklarda da hayvan sayısı giderek azalıyor.
Başıboş hayvanlar rehabilite edilmezse, hayvanlardan insanlara geçecek hastalıklar yaygınlaşabilir. Parklar, bahçeler tehlike saçar. Bunun için belediyelerin asli vazifelerinden birisi de bu hayvanların rehabilitesini yapmaktır. Bu dünyayı paylaştığımız havanlara eziyet edemeyeceğimiz gibi onları korumamız gerekir.

Bu noktada gençlik çok daha duyarlı. Gerek mama almak gerek barınak noktasında gençlerin heyecanı ve duyarlılığı göze çarpıyor” dedi.
HATAY TARİH VE KÜLTÜR ŞEHRİDİR.

Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü Hatay’ın tanıtımını yapan Prof. Dr. Mehmet Maden, “Hatay mutlaka görülmesi gereken bir yer. Tarih ve kültür şehridir. Korunması gereken, tanınması gereken bir şehirdir.
İskender, Dörtyol’da kamp yapmış, savaşlar yapmıştır.

,Hatay esir düşmüş ve sonrasında anavatana katılmış bir şehirdir. Yine mitolojide Hatay bir aşk şehridir. Hatay muhteşem lezzetler de sunmaktadır. Hatay yakın zamanda yıldızını daha da parlatmıştır. UNESCO tarafından da tescillendi. İnşallah Expo ile daha da ileriye gidecek bir şehirdir. Bunun için tüm şehrimizi Hatay’a davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber Alıntıdır : www.Pusulahaber.com.tr - Volkan Gül )
Kaynak: Şehirler iyi tanıtılmalı