ATATÜRK CADDESİ YENİ FORMUNA KAVUŞUYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Hatay’da yeşil alanların artırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın 'Daha Yeşil Bir Hatay' sloganı ile hareket eden ekipler, Hatay'ın ana arteri konumundaki Atatürk Caddesi'nde (Carrefour - Honda kavşağı arası)  başlatılan çalışma ile yola yeni bir kimlik, kente de 13.000 metrekare yeşil alan ve 18.000 metrekare yürüyüş yolu kazandırılıyor.

Ayrıca ekipler, proje kapsamında HBB sorumluluğunda bulunan Honda Kavşağı'na kadar olan, çift yönlü 7 kilometrelik bölümde toplam 1600 adet ağaç ve 5500 adet çalı formunda bitki dikimi ile oturma alanları ve aydınlatma çalışmalarının da gerçekleştirileceğini belirtti.

İl genelinde ihtiyaç duyulan her alanda ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştiren ekipler, Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen çalışmaların en kısa zamanda tamamlanarak Hatay halkının hizmetine sunulacağını bildirdi.

Tarih: 31/08/2020