HATAY GÖNÜLLÜLERİ EXPO İÇİN TOPLANDI

EXPO 2021 Hatay Akademiler Direktörlüğüne bağlı EXPO 2021 Hatay Gönüllüleri, 7 Eylül Pazartesi günü Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldi.

Toplantıya, EXPO 2021 Hatay Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak, EXPO 2021 Hatay Gönüllüleri koordinatörleri ve EXPO 2021 Hatay Gönüllüleri katılım gösterdi.

600 EXPO gönüllüsünün bulunduğunu ifade yetkililer, EXPO ve gönüllülerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen toplantıya pandemi şartları dolayısıyla 70 kişinin davet edildiğini belirtti.

ESKİOCAK: EXPO’NUN DAHA ANLAMLI OLABİLMESİ İÇİN 23 NİSAN’DA AÇILIŞ 29 EKİM’DE KAPANIŞ YAPACAĞIZ

Toplantıda katılımcılara EXPO 2021 ile ilgili genel bilgiler içeren bir sunum gerçekleştiren Eskiocak, “EXPO, FIFA ve olimpiyatlardan sonra dünyanın üçüncü büyük organizasyondur. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay’ın kültürel zenginliği yansıtan çalışmalar gerçekleştiriyoruz.  Ana temamız ‘Medeniyetler Bahçesi’ ve dört tane de alt temamız var. Bunlar; sürdürülebilir kalkınma ve organik tarım, iyi bir hayat için iyi gıda, sağlık için tıbbi ve aromatik bitkiler ve kültürel kardeşlikte yaratıcı yollar. EXPO’yu Antakya ve İskenderun’da olmak üzere iki farklı alanda yapacağız. Kültürel faaliyetlerden, gastronomi köylerine, tıbbı aromatik bitkilerden, katlı tarıma, sanat sokağından, amfi tiyatroya kadar birçok çalışma EXPO 2021’de yer alacak. Yurt içinden ve yurt dışından birçok ülke EXPO alanında bahçelerini ve mutfaklarını tanıtma imkânı bulacak. EXPO'nun daha anlamlı olabilmesi için 23 Nisan’da açılış 29 Ekim’de kapanış yapacağız” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE EXPO’YU GERÇEKLEŞTİREREK HATAY’IN KAZANMASINI SAĞLAYABİLİRİZ”

Zamanını, enerjisini ve birikimini bu alanda değerlendirmek isteyen herkes Hatay gönüllüsü olabileceğinin altını çizen EXPO 2021 Hatay Gönüllüleri koordinatörlerinden Gamze Şahin, “Öncelikli olarak Hatay’da EXPO sorumluluğu ve EXPO bilinci oluşturmak istiyoruz. Bu sayede ortak bir bilinç ve ortak bir kültür altında toplanılarak EXPO’nun bilinirliğine daha fazla katkı sağlayabiliriz. EXPO aracılığı ile şehrimizin zenginliklerinin gün yüzüne çıkmasını ve Hatay’ın daha iyi yerlere gelmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Hatay Gönüllüleri ile faaliyet tipleri ve nasıl destek sağlanabileceği hakkında da bilgiler paylaşan Şahin, “Hatay içi bilgilendirme çalışmalarına katılabilirsiniz. Tema ve alt tema içeriklerini Hatay halkına ve gelen misafirlere biz anlatabiliriz. EXPO ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin resmi sayfalarından yapılacak olan paylaşımları destekleyerek herkese yayabiliriz. Tüm bunların yanı sıra koordinasyon ekibi olarak birçok etkinliği de Hatay halkı ile buluşturmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tarih: 07/09/2020