YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş 10 Eylül Perşembe günü Antakya ilçesine bağlı Yaylacık ve Kisecik mahallelerinde yangın sonrası incelemelerde bulundu.

Başkan Yardımcısı Öztunç ile Başkan Savaş’a CHP milletvekillerinden Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir de eşlik etti.

Gerçekleşen ziyarette siyaset yapmaya gelmediklerinin altını çizen Öztunç, “Bir facia yaşandı. Yaklaşık 4 gün süren yangının bu bölgede yaşanmış tarihin en büyük yangınlardan biri olduğunu biliyoruz. Yangında 3 bin ile 3 bin 500 hektar alan maalesef yok oldu. Hem yaşanılan zarar konusunda hem de bölgede yapılacak olan ağaçlandırma konusunda Hatay Büyükşehir Belediyesi elinden geleni yapacaktır” açıklamalarında bulundu.

“KÖYLERİMİZE YANGIN İSTASYONLARI KURACAĞIZ”

4 gün boyunca devam eden yangında ekiplerin büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Başkan Savaş, “3 bin hektarlık bir alanda çıkan yangında maalesef ağaçlarımızı ve birçok canlıyı kaybettik. Yerleşim yerlerine çok yakın olması sebebiyle burada yaşayan vatandaşlarımız büyük kayba uğradı. Komite kurup hasar tespiti ve iş bölümü yapacağız. Köylerimize istasyon kurarak her köyden 3 insanı eğiteceğiz. Eğitim sonrasında yangın söndürmek için tertibatları olacak ve herhangi bir yangın anında ilk müdahaleyi o arkadaşlar yapacak, ardından da bizim ekiplerimiz yardıma gelecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Günlerce süren yangında büyük mücadele örneği sergileyen tüm birimlere teşekkür ediyorum” dedi.

Hatay halkına geçmiş olsun dileklerini bir kez daha yineleyen Başkan Savaş, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için üstlerine düşen ne varsa yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Tarih: 11/09/2020