BAŞKAN SAVAŞ MAZMAN MEDYA GRUP RADYOLARININ CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 16 Ekim Cuma günü Mazman Medya grup radyolarında ortak olarak yayınlanan ‘Yarını Konuşuyoruz’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Mazman Medya Genel Yayın Yönetmeni Cem Pehlivan ile Hatay’ın gündemini değerlendiren Başkan Savaş, geçtiğimiz hafta sonu Hatay’da meydana gelen orman yangınında can kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu ifade ederek, ‘Yangında ağır hasarlarımız var. Hemşehrilerime geçmiş olsun diyorum. Gücümüz yettiğince yaraları sarmaya devam edeceğiz. Yangın sonrası incelemelerde bulunduk. Belediye olarak ihtiyaca göre gıda ve giyinme yardımlarını vatandaşlara ulaştırdık. Eminim ki diğer ilçe belediyelerimiz de bu konuda duyarsız kalmayacaktır. Yangının Hatay’ın en rüzgarlı bölgedesiniz çıktı ve 6-7 dakikada birçok noktaya yayıldı. Biz bunlarla uğraşırken başka ilçelerde de yangın çıktı. Bu işin komplo olduğunu ve iyi organize edilmiş bir ekip tarafından yapıldığını söyleyebilirsiniz. Bu olayı sadece yangın olarak göremezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar vermek isteyenler, Ortadoğu’ya ve Kuzey Afrika’ya yakın çok renkli bir tabloya sahip olan Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’ye fitne tohumu ekmek istiyorlar. Türkiye’nin Akdeniz’deki haklarını minimize etmek istiyorlar, elini zayıflatmak istiyorlar. Eğer böyle bir bölgenin belediye başkanıysanız tarihi bileceksiniz, etrafınızda ne oluyor onu göre hareket edeceksiniz ve şehri ona göre yöneteceksiniz. Ben büyükşehir belediye başkanıyım, herkese aynı noktadan bakmak zorundayım. Siyaseten buradaki birliğe ve bütünlüğe hizmet etmemiz lazım. Şükretmemiz gereken şu ki Hatay’da fitne çıkarmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadılar. Türkiye güçlü ve yardımlaşma duygusu yüksek bir ülke. Hem valiliğimiz hem belediyeler hem de yardımsever vatandaşlarımız yangında zarar gören ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım elini uzatacaktır. Bu gibi olaylarda, Türkiye’nin ve Hatay’ın güvenliğini ilgilendiren konularda siyaset yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum’ dedi.

Çıkan yangında canla başla çalışan ekiplere teşekkürlerini ileten Başka Savaş, ‘Hem arkadaşlarımız hem de orman teşkilatımız çıkan yangınlarda tek kurummuş gibi çalıştı. Son çıkan yangında hiçbir hava aracı rüzgardan dolayı çalışamazdı. Diğer illerden gelen yangın söndürme ekipleri olmasaydı can kaybı yaşayabilirdik. Arkadaşlarımız kendi canlarını tehlikeye atarak yangını söndürdüler. Hep birlikte yaraları saracağız. Can kaybının yaşanmaması ve fitne ateşini yakanların amacına ulaşmaması bizim için sevindiricidir’ açıklamasında bulundu.

Tarih: 17/10/2020