BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNDEN ÖZVERİLİ MÜCADELE

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 27 Ekim Salı günü İskenderun’un farklı bölgelerinde aynı gün içinde meydana gelen yangınlara başladığı ilk andan itibaren büyük özveriyle müdahale ederek birçok bölgede yangını kontrol altına aldı.

Dün akşam saatlerinden bu yana tamamen insan gücüyle müdahale edilen Denizciler, Azganlık, Akarca, Sarıseki, Kavaklıoluk, Çınarlı, Koçören mahalleri ile İskenderun OSB civarı ve Tosyalı fabrika çevresinde çıkan orman yangınları sabah saatlerinde söndürüldü. Olay yerinde incelemelerde bulunan Başkan Savaş, yangın hakkında itfaiye ekiplerinden bilgiler aldı.

Ayrıca dün akşam saatlerinde Samandağ ilçesinde bağlı Toygarlı ve Çökek mahallelerinde zeytinlik alanda; Belen ilçesine bağlı Çakallı Mahallesi’nde kırsal alanda meydana gelen yangınların da bölge itfaiye ekipleri yardımıyla kontrol altına alındığını bildiren HBB ekipleri, bölgedeki soğutma çalışmalarının 3 gün süreceğini belirtti.

Arsuz ilçesine bağlı Höyük Mahallesi’nde ormanlık alanda başlayan yangına da müdahale eden büyükşehir ekipleri, soğutma çalışmaları ile birlikte hasar tespit çalışmalarına da süratle başladı. Azganlık Mahallesi’nde iki evin, Sarıseki Mahallesi’nde bir atıl durumdaki evin, 1 konteynır, 1 ahır ve 1 aracın zarar gördüğünü ifade eden ekipler çalışmalarına ivedilikle devam ettiklerini bildirdi.

Tarih: 28/10/2020