BAŞKAN SAVAŞ İZMİR'DE

Lütfü Savaş: “Yaraları sarmak için hep birlikte cansiperane çalışan bir milletiz”

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş İzmir’de yaptığı açıklamada, “Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralıların da bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, hepimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sıkıntılı günlerde, bugün olduğu gibi, yaraları sarmak için hep birlikte cansiperane çalışan bir milletiz. Gönül ister ki sıkıntılı günleri birlikte aşalım ve rahat günlerde de bu sıkıntılı günler olmasın diye hep birlikte uğraş verelim. İnşallah bu son olur. Bu depremden sonra da hem iktidar hem de belediyeler kendine düşeni yapar. Ve bundan sonraki süreç içerisinde deprem gerçeğini bilerek yaşarız. İzmir’imize çok geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da deprem hususunda bugüne dek önlem alınmamasının ağır sonuçları olduğuna dikkat çekerek, “Güzel İzmir’imize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel merkez yönetimi, milletvekilleri ve Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları olarak buradayız. 1999 yılından bu yana deprem vergileri toplandığı halde İzmir'e neler yapıldı? Deprem vergileri nerelere harcandı? Kim kullandı? Bu parayla ne yapıldı bunun açıklamasını bir an önce bekliyoruz. Aynı zamanda 18 yıldır devleti yöneten zihniyet depreme dayanıklı binaların yapımına ilişkin ne yaptı? İzmir'e gelip, enkaz başına çıkıp, enkazda arama kurtarma ekipleri bir canı kurtarmaya çalışırken birilerinin şov yapmasına benzemiyor bu işler. Bu sorulara cevap bekliyoruz” dedi.

İzmir’de önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de konuşmasında, ”30 Ekim'in yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Arama-kurtarma çalışmalarında kahramanca görev yapan, tüm emek verenlere bir kez daha minnet duygularımızı sunuyoruz. Maalesef 51 can kaybımız var artmamasını diliyoruz. Kaybettiğimiz tüm canlara Allah'tan rahmet diliyor, hepimizin başı sağ olsun diyoruz. Tüm yaralılarımızın da bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi deprem yaşandığı andan başlayarak yaraları sarmak üzere İzmirlilerin yanında oldu. Yerel yönetimlerimiz kendi yetki alanları içindeki bütün alanları dolduracak şekilde yaralara hızla merhem olmak üzere el uzattılar, dayanışmayı başlattılar” açıklamalarında bulundu.

Böke: ”Siyasi şov değil dayanışma gösteriyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin sahada yaralara merhem olmak üzere dayanışmasını büyütecek şekilde İzmir'de bir araya geldiğini ifade eden Böke, “Sayın Genel Başkanımız MYK üyelerimizi hızla görevlendirdiği ilk günden bu güne MYK üyelerimiz İzmir'de bulundu. 5000'e yakın çalışanımız sahada bu yaralara merhem olmak için o günden itibaren çalışıyor. Siyasi şov değil dayanışma gösteriyoruz. Çünkü bugün ihtiyacımız olan dayanışmayla bu krizi atlatmak ama en önemlisi sorumluları bu krizlerin tekrar etmemesi için, depremin ölümcül olmaması için gereken adımları atmaya davet etmek” dedi.

Tarih: 01/11/2020