DÖRTYOL MEZBAHANESİ HİZMETE GİRİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kente kazandırdığı modern tesislere bir yenisini daha ekliyor.

Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda hayvan kesim işlemlerini gerçekleştirmesi için yapımı tamamlanan ve yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol Mezbahanesi hizmete giriyor.

Yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis, günlük 95 kesim ünitesine denk gelecek şekilde 70 büyükbaş ve 210 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip.

Üç katlı olan tesiste kesimhane ve padokların yanı sıra 2 tanesi büyük, 7 tanesi küçük olmak üzere toplamda 9 tane de soğuk hava deposu mevcut.

Biyolojik ve kimyasal arıtma yapabilecek şekilde donanıma sahip arıtma tesisi, muhafaza odası ve idari binanın da olduğu Dörtyol Mezbahanesi, deneme kesimlerinin yapılmasının ardından en kısa sürede Hatay halkına hizmet verecek.

Tarih: 04/11/2020