BAŞKAN LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Haber Global Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.

Kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Lütfü Savaş, ilk olarak KKTC ile ilişkilere destek olması için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilmesi hakkında düşüncelerini paylaştı.

KIBRIS İLE İLİŞKİLER BAŞKAN SAVAŞ’A EMANET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Hatay arasında gönül bağı, kan birlikteliği ve komşuluk ilişkisi olduğunu belirten Başkan Savaş, “Yavru vatanımızın yeni seçilen cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile iyi ilişkilerimiz var. İş insanı, esnaf ve öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 39 bin Hataylı Kıbrıs’ta yaşıyor. Tüm bunları bir arada düşündüğümüzde Kıbrıs’la çok güçlü ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi daha güçlü hale getirmek ve Kıbrıs’ın tanınırlığını artırmak için Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildim. Bu görevde kardeşlerimizle birlikte olacağımız için mutlu ve gururluyum” dedi.

GİRNE VE HATAY KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

Girne ile Hatay’ın kardeş şehir olması yönünde adım attıklarını da sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “İki belediyemizin meclisinde de gerekli karar çıktı. Sadece imzaların atılması kaldı. İnşallah aralık ayında hem yeni seçilen cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı, meclis başkanımızı, ticaret odası başkanımızı ziyaret eder hem de Girne ile şehrimiz arasındaki kardeşlik anlaşmasını imzalarız” ifadelerini kullandı.

“TÜRK BAYRAĞIMIZI AKDENİZ’DE DALGALANDIRMAK İSTİYORUZ”

Hatay Deniz Otobüsü(HADO) seferlerinin yakın zamanda başlayacağını ifade eden Lütfü Savaş, “Arsuz’daki limanın gümrük binası bitmek üzere. Gazimağusa, Mersin ve Orta Doğu’dan bir bölgeye seferlerimiz olacak. Hem Akdeniz’de Türk bayrağımızı dalgalandırmak hem şehrimizin ticaret ve turizmine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

“ORTA DOĞU’DA AKAN KAN PANSUMANLA DEĞİL RADİKAL TEDAVİLERLE ÇÖZÜLÜR”

Başkan Lütfü Savaş, Hatay’ın rengârenk yapısıyla barış ve kardeşlik şehri olduğunu ifade ederek, “Maalesef Suriye’de 9 yıldır devam eden savaş şehrimizi olumsuz etkiledi. 500 bin Suriyeli şehrimizde yaşıyor. Dünyada kendini oyun kurucu olarak gören devletler şunu bilmeli ki Orta Doğu’da, Kuzey Afrika’da ve dünyanın birçok bölgesinde akan kan, bir zaman sonra Avrupa’yı da Amerika’yı da etkiler.  Burada akan kan pansuman ile değil radikal tedavilerle çözülür. Barışa katkı sağlayacak adımlar atılmalı. Sınırda sükûnetle birlikte tedirginlik var” dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ KARDEŞ AZERBAYCAN’I UNUTMADI

Hatay’ın savaş bölgesinden uzak olduğunu ve Paris, Londra, New York kadar güvenli olduğunu belirten Başkan Savaş, “Reyhanlı’daki patlama hariç şehrimizde hiçbir zaman olumsuzluk yaşanmadı. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’ye son hediyesiyiz. Bundan gurur duyuyoruz. Geçen mart ayında ilçe belediyelerimizle birlikte Azerbaycan’ı ziyaret etme kararı aldık. Ancak önce pandemi sonra Ermenistan ile olan savaş durumu buna engel oldu. Şu anda zafer kazanıldı. Bunun sevincini yaşıyoruz. Dil ve fikir birliği olan kardeşlerimizle birlikte aynı sevinci yaşıyoruz. Hazar’ın batısında Türk birliği sağlandı. Umarım Hazar’ın doğusunda da bu birlik sağlanır. Dünyada nasıl Avrupa Birliği varsa Türk Birliğinin olması şarttır. Türk Birliği tüm dünyaya barış ve katkı sağlar” diyerek Hatay halkının Azerbaycan’ın sevincine ortak olduğunu sözlerine ekledi.

HATAY EXPO İLE DÜNYAYA AÇILACAK

Lütfü Savaş, 2021 yılında Hatay’da yapılacak Expo hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Hatay’ın 13 medeniyete ev sahipliği yaptığını yineleyen Başkan Savaş, “Medeniyetlerin bize bıraktığı büyük bir miras ve sorumluluk var. Bu medeniyetleri tasvir eden bir bahçe yapacağız. Medeniyetler Bahçesi temasıyla yapacağımız organizasyonda Giunness Rekorları’na girecek bin 650 metrekarelik bir mozaik yapacağız. Şehrimizin gastronomisini ön plana çıkaracağız. Tıbbi aromatik ve endemik bitkilerimizi dünyayla paylaşacağız. 23 Nisan 2021’de Antakya ve İskenderun bölgelerimizde iki farklı alanda şehrimizi Expo aracılığıyla tüm dünyayı tanıtacağız” dedi ve Expo alanlarının kalıcı miras olarak Hatay’a hizmet edeceğini belirtti.

Programın ilerleyen dakikalarında Hatay’ın UNESCO tarafından Gastronomi Kenti ilan edilmesi de konuşuldu. 600’ün üzerinde yemek çeşidiyle Hatay mutfağının öne çıktığını ifade eden Başkan Savaş, şehre gelen herkesin Hatay Büyükşehir Belediyesi kuruşu olan Gastronomi Evi’ni ziyaret ettiğini ve özel lezzetleri tattığını belirtti.

“2017 YILINDA ALTYAPI YATIRIMI ŞAMPİYONU OLDUK

Şehrin altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında da düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, “Hatay yıllarca ihmal edilmiş bir şehir olarak kaldı. Üç dönemdir yoğun çalışarak birçok sorunu ortadan kaldırdık. 2017 yılında altyapı yatırım şampiyonu olduk. Gayretimiz devam edecek ve şehrimiz geleceğe her konuyla hazır olacak” dedi.

Tarih: 15/11/2020