HBB’NİN DENİZ VE KIYILARDAKİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, deniz ve kıyı temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Tekneler ile gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının kapasitesini yükselten ekipler, atık ve çöplerin sahile ulaşmadan toplanması sağlıyor.

Samandağ bölgesi civarında ve İskenderun Körfezi’nde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten ekipler, deniz yüzeyinde bulunan ve sahile ulaşamadan dibe çöken plastik atıkların kimi deniz canlılarına zarar verdiğine ve nesillerinin tükenme tehlikesi yarattığına neden olduğunu açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çevre hassasiyeti doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini bildiren ekipler, vatandaşlardan çevreyi kirletmeyerek temiz çalışmalarına destek vermelerini istedi.

Tarih: 01/09/2020