HBB’NİN SULAMA TESİSLERİYLE ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarımın gelişmesi, üretimin desteklenmesi ve üreticilerin gelirlerinin arttırılması amacıyla sulama tesisleri ile çiftçilere desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Kırsal mahallelerdeki tarımsal sulama kanallarını oluşturarak önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Hatay’da yaptığı sulama tesisleri ile çiftçilere gelir artışı sağladı.

Hatay’ın bereketli topraklarında sulama kayıplarının da önüne geçtiklerini ifade eden Büyükşehir yetkilileri, 32 bin 173 hektarlık sulama kapasitesine sahip tesisleri kullanan çiftçilerin yüzde 75’inin, 241 bin 298 dekar alanda sulama yaptıklarını belirtti.

Yetkililer, 2020 yılı için yapılan hesaplamalarda dekar başına 4.920.87 TL gelir artışının sağlandığını açıklarken Hatay Büyükşehir Belediyesinin sulama tesisleriyle kuru tarımdan sulu tarıma geçen Hatay çiftçisine yıl içerisinde 1.187.156.046 TL gelir artışı sağlandığını ifade etti.

Tarih: 18/12/2020