HBB’DEN AÇIKLAMA: SADECE İKİ SURİYELİ REYHANLI’YA DEFNEDİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yayladağı’nda yaşayan Bayır-Bucak Türkmenlerinin cenazelerinin farklı ilçelere defnedilmesi ile ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada konu ile ilgili yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Büyükşehir Kanunu ile Belediyemize devredilen Yayladağı Asri Mezarlığı’nda 2014 yılında Suriyeli sığınmacılar için ayrılan mezarlık alanı, 2017 yılının sonlarına doğru dolmaya başlamıştır. Bu çerçevede kurumumuz tarafından Yayladağı Kaymakamlığına 19 Ocak 2018 tarihinde yazılan yazı ile Gürışık Mahallesi sınırları içerisindeki alan mezarlık yeri olarak talep edilmiştir. Tarafımıza 2 yıl sonra, 20 Ocak 2020 tarihinde verilen cevap ile talebimiz, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla reddedilmiştir.

Yine kurumumuz tarafından Yayladağı Kaymakamlığına 21 Ağustos 2020 tarihinde yazılan yazı ile Leylekli Mahallesi sınırları içerisindeki alan mezarlık yeri olarak talep edilmiş ancak 20 Aralık 2020 tarihinde verilen cevap ile talebimiz, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yine reddedilmiştir.

Suriyeli sığınmacılar için ayrılan mezarlık alanlarının dolması ve pandemi sürecinde ilimizdeki Covid-19 kaynaklı vefat sayılarının yoğun olması sebebiyle bu dönemde vefat eden sadece 2 Suriyeli sığınmacının cenazesi, Reyhanlı Asri Mezarlığı’nda kendileri için ayrılan alana defnedilmiştir.

Mezarlık sorununu çözmek üzere kurumumuz tarafından 5 Ocak 2021 tarihinde Yayladağı Kaymakamlığına yazılan yeni yazı ile Kulaç Mahallesi sınırları içerisindeki alan mezarlık yeri olarak talep edilmiştir. Yeni mezarlık alanı tahsis edilinceye kadar Suriyeli sığınmacıların cenazeleri Yayladağı’nda defnedilmeye devam edilecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

Tarih: 19/01/2021