HBB EKİPLERİ YARALARI VAR GÜCÜYLE SARIYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta il genelinde etkili olan aşırı yağışların sebep olduğu olumsuz durumların yaralarını sarıyor.

Büyükşehir ekipleri, aşırı yağışlardan en çok etkilenen ilçelerden bir olan Arsuz’un Beyköy Mahallesi bağlantı yolunda dolgu ve güçlendirme çalışması gerçekleştirdi.

Yağışlar sebebiyle meydana gelen toprak kayması neticesinde kullanılamaz hale gelen yolu hummalı çalışmalarıyla kısa sürede eski haline getiren Büyükşehir ekipleri, Işıklı Mahallesi’nde tıkanan menfez ve yağmur suyu kanallarını iş makineleriyle temizledi.

MUHTAR ÖZKAN: “BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ TALEP OLMADAN GELDİ VE ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

HBB’nin çalışmaları hakkında düşüncelerini paylaşan Beyköy Mahalle Muhtarı Orhan Özkan, “Sel sebebiyle büyük zarara uğradık. Büyükşehir ekipleri, herhangi bir talep olmadan bölgeye gelip çalışmaya başladı. Ekiplere ve HBB Başkanı Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederim” dedi.

Büyükşehir ekipleri ayrıca yağmur sularının taşıdığı çamurlar sebebiyle evlerine giremeyen vatandaşların derdine derman oldu. Antakya Saraycık Mahallesi’nde evlerinin önünde biriken çamur yığınlarını iş makineleri yardımıyla temizleyen HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, site sakinlerine derin bir nefes aldırdı.

Yağışların azalmasıyla birlikte çalışmalarına hız kazandıran ekipler, İskenderun Sakıt Mahallesi’nde yağmur suyu geçiş noktalarına büz döşeyerek yaşanabilecek tehlikelere karşı önlem aldı.

Tarih: 03/02/2021