DOĞA VE ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN HBB GÖREV BAŞINDA

Hatay Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevrenin korunması amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Çalışamaların 15 ilçenin her noktasında sürdüren Büyükşehir ekipleri, çevre ve görüntü kirliliğine yol açan hafriyat atıkları ve molozların kaldırılması işine de devam ediyor.

MİLLEYHA SULAK ALANINA KAÇAK DÖKÜLEN MOLOZLAR HBB EKİPLERİ TARAFINDAN KALDIRILDI

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam eden Hafriyat Temizlik Ekibi, Samandağ ilçesinde bulunan ve birçok kuş türüne ev sahipliği yaparak birçok zenginliği bünyesinde barındıran Milleyha sulak alanına kaçak şekilde dökülen molozları kaldırdı.

Sulak alanda bulunan inşaat yıkıntı atıkları, hafriyat toprağı ve molozlar hafriyat depolama sahalarına, taşındı. Bununla birlikte organik narenciye atıkları ise tarımsal faaliyetlerin yoğun yapıldığı bölgeye yakınlığı nedeniyle iş makineleri vasıtasıyla çöp depolama sahasına aktarıldı.

Aynı zamanda HBB ekipleri, zabıta personelleri eşliğinde kaçak dökümlere engel olmak amacıyla il genelindeki denetimlerine de devam ediyor.

DOLĞUN: “BU ALANI KORUMAK VE GELECEK NESİLLERE BIRAKMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”

Konu ile ilgili bir açıklama yaparak bölge sakinlerine ve Hataylılara çağrıda bulunan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun; “İlimiz için önemli bir doğal güzellik olan Milleyha sulak alanını ve buna benzer alanları ısrarla korumalıyız. Vatandaşlarımız, birçok kuş türüne ve canlıya ev sahipliği yapan bu alana moloz döküldüğünü tespit etmesi durumunda Belediyemize ait 153 numaralı telefondan bize ulaşabilirler. Ayrıca her birimiz bu alanı korumak ve gelecek nesillere bırakmakla yükümlü olduğumuzu unutmayalım” dedi.

Tarih: 12/02/2021