HBB BAŞKANI SAVAŞ TURİZM ELÇİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehrin var olan turizm potansiyelini yükseltmek ve gözler önüne sermek için sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor.

Lütfü Savaş, Expo 2021 Hatay başta olmak üzere HBB’nin turizm ile ilgili başat projelerini, 250’ye yakın yabancı ve Türk tur operatörüne tanıttı.

HBB Başkanı Savaş, tur operatörlerine ülke turizminin gelişimi ve Türkiye’nin dünyaya en iyi şekilde tanıtımı için yapılan çevirim içi çalıştayda 10 Aralık’ta başlayacak Expo 2021 Hatay’ı anlattı.

SAVAŞ: “EXPO ALANLARI ŞEHRİMİZE UZUN YILLAR HİZMET EDECEK”

Expo’nun başlangıç tarihinde pandemi sebebiyle değişikliğe gidildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Savaş, “Expo’yu 309 dönümlük iki alanda yapacağız. Buradaki alanlarımız Expo’dan sonra da şehrimize uzun yıllar hizmet edecek. Davet ettiğimiz şehirlerin bahçeleri ve mutfak kültürleri ile birlikte bunları sergileyeceğimiz lokantalar yer alacak. Eğitim alanlarımızda şehrimize ait el sanatlarını ve onların ürünlerini sergileyeceğiz” diyerek Expo alanlarının işlevselliği ile ilgili bilgileri paylaştı.

Savaş, HBB’nin Hatay Deniz Otobüsü(HADO) kırsal kalkınma projesi ve gastronomi alanındaki yatırımlarının da paylaştı.

“KIRSAL KALKINMA PROJEMİZLE ÜLKEMİZDEKİ BİRÇOK ŞEHRE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

HADO projesiyle şehrin turizm ve ticaretteki tanınırlığına katkı sağlamak istediklerini ifade eden Savaş, “Kırsal kalkınma planı yaptık. Kooperatifler ve şirket aracılığıyla yürüteceğimiz bu proje ile ülkemizdeki birçok şehre örnek olmak istiyoruz. Gastronomi kültürümüzü tüm dünyaya duyurmak istiyoruz” diyerek belediyeciliği sadece altyapı ve üstyapı çalışması yapmak olarak görmediğini belirtti.

Hatay’ın sahip olduğu zenginlikleri yerinde görmek için tur operatörlerini Hatay’a davet eden Başkan Savaş’ın talebine çalıştaydaki turizm elçilerinden olumlu yanıt geldi.

Tarih: 25/02/2021