HBB’DEN ÜRETİCİYE VE ÜRETİME TAM DESTEK

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın bereketli topraklarının kent ekonomisine katkı vermesi amacıyla üreticilerin ihtiyaçlarına dönük projeler üretmeye devam ediyor.

Kırsal kalkınma projeleriyle üreticilerin refah seviyesinin yükselmesi için somut adımlar atan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu konudaki çalışmaların bütünlüklü ilerlemesine önem veriyor.

2020 YILINDA BİN 429 KM’LİK ÜRETİM YOLU AÇILDI

HBB ekipleri bu anlayışla, üreticilerin tarlalarına daha rahat ulaşması için 2020 yılında Hatay’ın 15 ilçesindeki 244 mahallesinde, toplam bin 429 kilometrelik üretim yolunu iyileştirdi ve kullanıma açtı.

SAVAŞ: “KIRSAL KALKINMA PROJELERİNDEKİ AMACIMIZ ŞEHRİMİZİ KALKINDIRMAK”

Hataylı üreticilerin gelir düzeyini en üst seviyede tutmak istediklerini her fırsatta dile getiren Savaş, “Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesini arttırdığımız zaman kendi toprağının başında, tarlasında ve bahçesinde kalmayı tercih edeceklerdir. İnsanlarımızın verimli topraklarından rızkını çıkarması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek kırsal kalkınma projelerindeki amaçlarının şehri kalkındırmak olduğunu ifade etti.

HBB’nin çalışmaları üreticinin yüzünü gülmesine vesile oluyor. HBB’nin kapsamlı çalışmaları sonucu tarlalarına, bahçelerine, seralarına ve topraklarına ulaşımlarının artık daha kolay olduğunu ifade eden Hataylı üreticiler, yapılanların hem kent hem ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Tarih: 26/02/2021