UKOME HAZİRAN AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) haziran ayı toplantısı yapıldı.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık başkanlığında yapılan toplantıda 27 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda öne çıkan başlıklar arasında şu maddeler yer aldı:

İlçe merkezlerindeki cadde ve sokaklarda trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi ve yayaların can güvenliğinin sağlanması amacıyla at arabalarının trafiğe katılması engellendi.

Trafiğin yoğun olduğu Defne Laskiye Caddesi ve Uğur Mumcu Bulvarı ile Antakya Atatürk Caddesi, Mehmet Kafadar Caddesi ve 75. Yıl Bulvarı’nda uygun görülen noktalara Bas-Geç şeklinde çalışan trafik lambaları konumlandırılması kararlaştırıldı.

Arsuz Uluçınar Mahallesi Akdeniz Caddesi, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin keyifli vakit geçirmesi ve esnafa katkı sağlaması amacıyla pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri 18.00 ile 24.00 saatleri arasında ve cuma 18.00’den pazar 24.00’e kadar araç trafiğine kapatıldı.

Alınan bu karara göre bölgede faaliyet gösteren S.S. 56 No.lu Öz Arsuz, S.S. 113 No.lu Konacık-Işıklı, S.S. 164 No.lu Haymaseki, S.S. 167 No.lu Öz Haymaseki ve S.S. 189 No.lu Hüyük kooperatiflerine bağlı toplu taşıma araçlarının alternatif güzergâhları kullanılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca; Ulaştırma ve Altyapı, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri bakanlıklarının çıkardığı yönetmeliklere göre paylaşımlı elektrikli skuter’ın (e-skuter) Hatay’da uygulanabilir olması ile ilgili karar alındı.

Tarih: 02/07/2021