ERSİN TATAR'DAN SAVAŞ'A TEŞEKKÜR

Hatay Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, resmi bir ziyaret kapsamında Türkiye’de bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Hatay Deniz Otobüsü(HADO) hakkında birifing verdi.

14 Temmuz Çarşamba günü Mersin’e gelen Tatar’a, HBB Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda HBB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok ve HBB Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan HADO’nun son durumu ve yapılan çalışmaları detaylı anlattı.

TATAR: BU PROJE KKTC VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Hatay’ın tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak proje hakkında değerlendirme yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, HADO’nun yerinde ve doğru bir proje olduğunu belirterek bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

HADO’nun “Kıbrıs ve Türkiye halklarının her zaman dayanışma içinde olduğunu gösteren bir proje olduğunu ifade eden Tatar,  “Bu proje aynı zamanda KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti için stratejik öneme sahiptir. Projeyi hayata geçiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

Tarih: 14/07/2021