HBB LEVHA MONTAJ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü(NVİ) tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi kapsamında ilçelerdeki levhalama çalışmalarını sürdürüyor.

NVİ tarafından yapılan adres güncellemeleri ışığında levha montaj çalışmalarına yön veren HBB ekipleri, ilk olarak Erzin’de 85 adet direk tipi, bin 500 adet duvar tipi ve 20 bin adet kapı numarası montajını tamamlamıştı.

Kumlu’daki levha montaj işinin ihalesini tamamlayan ve montaj çalışmalarına başlayan HBB, Kırıkhan, Reyhanlı ve Hassa ilçelerinin levhalama çalışmalarının planlama aşamasına geldiğini kaydetti.

HBB yetkilileri, geriye kalan 10 ilçenin levhalama çalışmalarının yatırım programı dâhilinde en hızlı ve kaliteli şekilde yapılacağını bildirdi.

2017 yılında numarataja ilişkin verilerin toplanması, cadde-sokak ve kapı numaralarının levhalandırılması işine başlanmış, ancak 2018’de NVİ tarafından başlatılan Hatay İlinde Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi’nde herhangi bir aksaklığa neden olmamak amacıyla projenin tamamlanması beklenmişti.

2021’de NVİ tarafından binlerce yapı yol ve numarataj Mekansal Adres Kayıt Sistemine yüklenerek, veriler HBB’nin kullanımına açıldı.

HBB bu sürecin ardından il genelinde levhalama çalışmalarına veriler doğrultusunda devam ediyor.

Tarih: 22/10/2021