EN GÜZEL HİNT YEMEKLERİ GASTRONOMİ AKADEMİSİ’NDE ÖĞRETİLDİ

f8cDuWtGINV1V19aLkul.jpeg
fF45B5lQSwzLLWeuAIfH.jpeg
Gw8zvgC3533pCcTXnnTL.jpeg
OOuxbVOWJsMaUT6nnMXT.jpeg
Sal7cHvFBzQD7h4sf9cK.jpeg
0dTYOZ329JoKPpKZkoCq.jpeg
CmesVST32ZwIP1fVhAKv.jpeg
5uM7fjuV2kDAFggpivGI.jpeg
yEE9NK1MdWg6fqwAdrk6.jpeg
YVcnAe5rdSI3YK97uHVj.jpeg
5U9llmQIWnxvp8DgLIVp.jpeg
mB2pd0tRssHh4TFUWkGn.jpeg
B89MnJkQSCXy25fGxx9z.jpeg
0loF0Cr0CQDkz9FVHG5L.jpeg
NIj91ItL8MUtVfBKqkk6.jpeg
XC7PFsCEd6GvGEkQClUf.jpeg
o5a2d8GZhzTF7ayNesdR.jpeg
EmbzNhCZqELN3zkqnCMD.jpeg
kmdpexnXVDaRQSlwGvZv.jpeg
lf6g65eUU8UoYTMs5oYF.jpeg

EN GÜZEL HİNT YEMEKLERİ GASTRONOMİ AKADEMİSİ’NDE ÖĞRETİLDİ

EXPO’21 Hatay Gastronomi Akademisi’de bu hafta ‘En Sevilen Tatlılar’ ve ‘Hint Mutfağı’ atölye çalışması yapıldı.

EXPO’nun açılışından bu yana Güney Kore’den Meksika’ya, Kolombiya’dan İtalya’ya dünyanın tüm lezzetlerini mutfağına taşımaya devam eden Gastronomi Akademisi büyük ilgi görüyor.

Çarşamba günü katılımcılara ‘En Sevilen Tatlılar’ atölye çalışması ile Brownie ve Donat’ın yapılış tekniklerini gösteren ünlü şef Dr. Esat Özata, Perşembe günü ise rengarenk mutfağıyla Hint lezzetlerini öğretti.

Her yaşta gastronomi meraklısının katıldığı Hint Mutfağı atölye çalışmasında Tandoori Murgh (Tavuk Tandır), Samosa (Sebzeli), Tandoori Masala, Naan Ekmeği, Kaju Fıstıklı Basmati Pilavı yapımı öğretildi. Öğrenirken hem eğlenen hem de yemeklerin tadına varan katılımcılar çok keyif aldıklarını ve yapılacak tüm çalışmalara katılmak istediklerini söylediler.

Workshop sonunda katılımcıların belgelerini Şef Özata verdi.

Her katılımcıya özel mutfak istasyonları ve gereçler sunan Akademi’de yemeklerin özelliklerine göre özel malzemeler de temin ediliyor.