GİZ PEP Programı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Mutfakta Güçlerini Birleştiriyor

GİZ PEP Programı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Mutfakta Güçlerini Birleştiriyor

GİZ PEP Programı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Mutfakta Güçlerini Birleştiriyor

 

Sonbahar aynı zamanda yeni başlangıçlara adım atmanın zamanı.

Türk ve Suriyeli 40 yetişkin de Hatay Büyükşehir Aşevinde kariyerlerinde yeni bir başlangıç yapacak. Güçlü iş birliğinde hayat bulacak projede katılımcılar eğitim ve dil kurslarına katılmanın yanı sıra yeni bir meslek öğrenecekler.

 

GİZ-PEP Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı 2020 yılından beri aşevlerini desteklemektedir. 8 belediye ile iş birliği içerisinde belediyelerin mevcut kapasiteleri artırılarak ek 500 kişiye istihdam desteği sağlanmış, 5 milyonun üzerinde öğün yemek üretilip dağıtılmıştır.

 

GİZ PEP Programı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi daha önce başarıyla tamamlanan aş evi projelerinin devamı niteliğinde yeni bir projeye başlıyor. Aşevi Projesi sayesinde toplumun her kesiminden genç yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapılmaksızın ihtiyaç sahibi yüzlerce insanın temel gıdaya erişiminin desteklenmesi hedefleniyor.

 

“Aşevi Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürütülecek.

 

GİZ PEP Programı’nın katkısıyla iki ayrı dönemde 20 Türk Vatandaşı ve 20 Geçici Koruma Altındaki Suriyeli olmak üzere toplam 40 kişinin istihdamı desteklenecek. Aşevinde; aşçı, aşçı yardımcısı, gıda mühendisi, temizlik ve bulaşık sorumlusu ve dağıtım görevlisi gibi pozisyonlarda 40 ev sahibi toplum üyesi ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeli aynı çalışma ortamını paylaşacak.

 

Projeye seçilecek katılımcılar belirlenirken geçmiş iş tecrübeleri, yetkinlikleri ve ihtiyaç sahibi olma durumları göz önünde bulundurulacak. Projeye seçilen katılımcılar hem becerilerini geliştirme fırsatı yakalarken hem de 6 ay boyunca kayıtlı şekilde istihdam edilecekler.

 

Proje sadece geçici istihdamı değil, katılımcıların özgüven ve becerilerini de geliştirerek proje sonrasında da istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlıyor.

 

Proje çerçevesinde sağlanan ekipman ve gıda malzemeleriyle, 120 gün boyunca günlük 500 öğün yemeğin hazırlanması planlanıyor. Hazırlanan yemekler Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yemek dağıtım noktalarında ihtiyaç sahipleriyle buluşacak. Yaşlılara ve sağlık sorunları sebebiyle evlerinden ayrılamayan kişilerin de evlerine dağıtım yapılacak.

 

Proje; istihdam fırsatları, ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtılmasının yanı sıra her iki toplumun için birlikte çalışma, farklılıkları kabullenme, hoşgörüyü pekiştirme ve sosyal uyumu güçlendirme anlamında da büyük önem taşıyor.

 

Alman Hükümeti tarafından finanse edilen, GİZ PEP-Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı, bugüne kadar Türkiye genelinde 8 farklı belediye ile iş birliği içerisinde hayata geçirdiği aşevi projeleriyle yüzlerce vatandaşın istihdamına olanak tanırken ve milyonlarca öğün yemeğin ihtiyaç sahipleriyle buluşturdu.

 

GİZ PEP Programı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülecek proje 31.03.2023 tarihine kadar devam edecek.

Tarih: 26/10/2022