ERZİNLİ ÇİFTÇİLERE GIDA VE TURUNÇGİL EĞİTİMİ VERİLDİ

01yBAIyBIx03B7gBr07T.jpeg
TKnMtBGmXTKb70KvEg3Y.jpeg
cAmOjPgu0TUIyr77USC6.jpeg
nIgRnCLn7wQH8IvkWPOs.jpeg
Rvl9bfkqIgGdPRtjyUw5.jpeg
C7Qxk0iG9jOLGiNnj8W0.jpeg
viW8bRP3SzvzMNCuQq5R.jpeg
O0768MNlG74AF52msE45.jpeg
IQqcmlOFMLY8vWQEzOuO.jpeg
xiA3NKPn1NTCrhqqEAwS.jpeg
sn195Bx5ZiaOexBB5dG0.jpeg
EyWSLfQsPjS9co1tMKoK.jpeg
0MacOiuAFwuT1i7W5c3o.jpeg

ERZİNLİ ÇİFTÇİLERE GIDA VE TURUNÇGİL EĞİTİMİ VERİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınma projesi kapsamında Hataylı çiftçinin bilinçlendirilmesi adına düzenlenen eğitim programları devam ediyor.

Hatay genelinde tarım ve hayvancılık ile uğraşan üreticilerin kendini ve mesleki bilgilerini geliştirmesi adına düzenlenen eğitimlerin son durağı Erzin ilçesi oldu.

Erzin HATMEK binasında düzenlenen eğitimlerde, Hatay’daki turunçgil çeşitliliği,  fidan yetiştiriciliği, gıda sektörü ve güvenliği, geleneksel gıdalar hakkında bilgiler verildi.

Gıda ve turunçgil konularında verilen eğitimler, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) öğretim üyeleri Doç. Dr. Müge Kamiloğlu, Doç. Dr. Soner Soylu, Prof. Dr. Erdal Sertkaya ve Dr. Öğr. Üy. Mustafa Didin tarafından verildi.

Seminer sonunda eğitimlere katılan çiftçilere katılım belgesi verildi.

HBB yetkilileri, kırsal kalkınma projesi kapsamında verilen eğitimlerin 2 Kasım 2022 tarihine kadar Antakya, Yayladağı, Arsuz ve Erzin ilçelerinde devam edeceğini bildirdi.