EXPO’DA GELENEKSEL TARIM VE YENEBİLİR OTLAR ÖĞRETİLDİ

oVUdOaSmy8YNx2FZFBCW.jpeg
P94XQalFFCNYUnTP6bUj.jpeg
PnuYBPcykYJg143Qm6In.jpeg
jVDtWwNODtR7p823ubU0.jpeg
fPouzKxiXdiS30pKriKT.jpeg
gNUqBdxmbJbgWoiA2H5T.jpeg
PIiOILYOHgI771ttiPyU.jpeg
ePY2bnd0J915kS6wNnRn.jpeg
c86XEtjQ24dGeRy2K1se.jpeg
5P7nPJzpIzdjJtFB85Wf.jpeg
oL4kcPK4iiiL4yJRN3P4.jpeg
DDJ7Tr2G9GQnb3np5sgI.jpeg
Sv1QFUGiRGbG2Y5Ut5vQ.jpeg
FI32mTHvXjihfWN7N9IH.jpeg
1RBWsjCj3V9eSL5dWGiV.jpeg
5rSKYLtwhrWl6kpnQ7q9.jpeg
pHjnO9OXJDVmLprvYmAt.jpeg
5kKu5l3WKtr57cDugwgK.jpeg
qbrKqTLVjSS41O0paH8R.jpeg

EXPO’DA GELENEKSEL TARIM VE YENEBİLİR OTLAR ÖĞRETİLDİ

EXPO’da Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel tarım yöntemleri öğretildi ve yenebilir tıbbi aromatik bitkiler tanıtıldı.

40 öğrencinin katıldığı etkinlikte, bitki türlerini, toplanmasını ve yenebilir doğal otları toplamayı kendisi de atalarından öğrenmiş olan Yayladağı ilçesi Çaksına köyünden Ayşe Hocaoğlu anlattı.

ZAMANA VE OLUMSUZ KOŞULLARA MEYDAN OKUYAN YENEBİLİR BİTKİLER SOFRAYLA BULUŞTU

Dr. Samim Kayıkçı öğrencilere etkinliğin amacı ile ilgili bilgiler vererek, “Teknolojik gelişmelere bağlı olarak tarımsal ürün üretimi tek düzeleşmiş ve tıbbi aromatik bitkilerin kullanımıyla ilgili binlerce yılda oluşmuş eşsiz kültürel zenginlik unutulmaya yüz tutmuş durumda. Herhangi bir insan müdahalesi olmadan, doğada kendiliğinden yetişen, iklimsel (kuraklık ve çevresel, böcekler, hastalık vd.) etkilere karşı oldukça dirençli olan yenebilir doğal otlar, küresel iklim ve gıda krizinde alternatif bir çözüm olma potansiyeline sahipler. Etkinliğin amacı da bu çerçevede dikkat çekmek, atasal-geleneksel bilginin gençlere aktarılması, aynı zamanda gastronomi alanında geleneksel bilgi ile moderniteyi bir araya getirmek” şeklinde konuştu.

Katılım sağlayan öğrenciler aynı zamanda topladıkları bitkilerle çeşitli yemekler yaparak bu yemekleri birlikte yediler.