GASTRONOMİ EVİ ŞEFLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

894VKgO6puDy7JTyVvXC.jpg
4lHtFJiGgmPOPDxlB0Ow.jpg
ZoHKNQphnScBdPzQLtZ7.jpg
CJzJTz9UBMWRzkWy9nvG.jpg
okWOphbUSZTYPd9a56M2.jpg
TBI8UYNuBoB7r292mOZt.jpg
poplyVLatKkUNcqYt9CV.jpg
ed7aTKmaam86xyOoqcQ1.jpg
rOvyCxenI1QKzCMZndXV.jpg
DrwRORCnI1GueTokn0Te.jpg

GASTRONOMİ EVİ ŞEFLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Türkiye’nin Lezzet Köşesi Hatay’ın birbirinden lezzetli yemek, tatlı ve mezeleri Antakya Primemall AVM’de sergilendi.

Hatay Gastronomi Evi şeflerinin özenle hazırladığı lezzetler, alışveriş için AVM’ye gelen vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Kahvaltılık ürünlerden mezelere, tatlılardan ve yemeklere kadar yaklaşık 80 çeşit yiyecek Hataylıların ilgi odağı oldu.

Yemeklerin eşsiz kokuları arasında hoşça vakit geçiren vatandaşlar unutlmaya yüz tutmuş yemekler hakkında Gastronomi Evi ustalarından bilgi aldı.

Hatay mutfağının doğru tanıtılması ve bilinmesi için büyük emek harcayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, lezzet kokan sergiyi gezerek vatandaşlar ile bir araya geldi.

Sergiye katılarak yemeklerin sergilendiği stantı gezen Başkan Savaş yoğun ilgi ile karşılandı.

Lütfü Savaş,yaklaşık 80 yemek çeşidinin sunulduğu Hatay Yemekleri Sergisi’nin genç kuşakların Hatay mutfağını tanıması açısından önemli olduğunu belirtti.

Amaçlarının öz değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Savaş, “Mutfağımızdaki 600 çeşit ürünün 80 tanesini  burada sergiledik. Amacımız; gençlerimizin kendi öz değerlerini ve geçmişten bugüne kadar gelen yemeklerimizi tanımasını sağlamak. Fast food kültürünün en üst seviyeye çıktığı dünyada vücudumuzun daha sağlıklı olması için daha fazla yerli yemekler yemeliyiz. Mutfağımızda pişen yemekleri tatmayı ihmal etmemeliyiz. Hatay’ımızın güzel yemeklerini herkesin tatmasını ve tanımasını tavsiye ediyorum” dedi.

Sergide çocuklar da unutulmadı. EXPO 2021 Hatay’ın sevimli maskotları olan Defne ve Zeytin’in de yer aldığı sergide çocuklar keyifli dakikalar yaşayarak doyasıya eğlendi.