GASTRONOMİ EVİ’NDE PAYLAŞMA ZAMANI

crop_1943507b-5f7c-46d3-9b99-eca95c1e1826.jpg
crop_c18ef309-6f9a-400d-9843-f89e129118c8.jpg
crop_8e67030e-4600-47ec-9813-aa76c7a25656.jpg
crop_6fe8b08c-07e6-46d9-8d55-7452b12cc0fe.jpg
crop_ff0a76fb-dbeb-4d1b-b73c-f445489ac3e2.jpg

GASTRONOMİ EVİ’NDE PAYLAŞMA ZAMANI

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Hatay Gastronomi Evi, mutfağındaki yeniliklere bir yenisini daha ekledi.

Hatay’ın yöresel ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini misafirleriyle buluşturan Gastronomi Evi, bu kez de carra peyniri yapımı atölyesine ev sahipliği yaptı.

Gastronomi Evi şefi Süleyman Demirel ve Hatice Oral birlikte yapılan etkinliğe Hataylı kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Tarihi çok eskiye dayanan carra peyniri yapımının inceliklerini öğrenen kadınlar, bu lezzetli peyniri yaparken hem eğlendi hem de püf noktalarını öğrendi.

Hazırlanıp yapıldıktan sonra bir testiye gömülen ve yaklaşık 3 ay süre boyunca toprağın altında olgunlaşan carra peyniri atölyesinin sonunda kadınlar, yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.