GASTRONOMİEVİ HATAY MUTFAĞINI GELECEK NESİLLERE AKTARIYOR

nxxd1o8qh2q3ptED3W3g.jpeg
qln287sNjVWVhcB6urXl.jpeg
HrPFOy6m8PYNq0kgBTq9.jpeg
gLAc2o1d202Jy5SSjneM.jpeg
2sESihjfcplQVpldB7aX.jpeg
5HjZ4ujr70QG9lcVH0dX.jpeg
gRqbRAjGonnmzd1JkZ0f.jpeg
KJiCAW5rLN6HGzfpJAy8.jpeg
Yebbe6UbQZJ07aT3luBq.jpeg
GcffTe0eCAEFFl5DnpTJ.jpeg

GASTRONOMİEVİ HATAY MUTFAĞINI GELECEK NESİLLERE AKTARIYOR

GASTRONOMİEVİ HATAY MUTFAĞINI GELECEK NESİLLERE AKTARIYOR

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünü ve yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan Hatay Gastronomievi gerçekleştirdiği etkinliklerle Hatay Mutfağına özgü birbirinden lezzetli, yöresel ve tescilli tatları geleceğe taşıyor.

 

Şehrin zengin gastronomi mirasını yaşatarak dünyaya tanıtan, geleneksel yöntemlerle modern tarzı birleştirerek Hatay Mutfağına ait 600 çeşit yöresel yemeği insanların beğenisine sunan Hatay Gastronomievi’nin usta şef ve yöneticileri Küçükdalyan Mahmut Yarım Anaokulunu ziyaret etti.

 

Gastronomievi’nin usta şefleri ziyarette Anaokulu öğrencilerine Aşçılık mesleğini tanıtarak, kentin Gastronomi mirası ve yöresel ürünlerini anlattı. Şefler, minik öğrencilere mesleğin püf noktalarını, yemek yapmanın inceliklerini aktardı.

 

Okul öğretmenlerinden Sevgi Kanık, Hatay Kültürünü tanıtmak adına yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirirken, gastronomievi yetkilileri çocuklara Kaytaz Böreği ve Yöresel Dut Şurubu ikramında bulundu.

 

Haberin görsellerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

 

https://sendgb.com/9GeIdcV4gvO

 

https://sendgb.com/cQpHWDSiLMz