GASTRONOMİEVİ HATAYLILARIN HİZMETİNDE

9rSD8DLbklyOnhY5dlwu.jpg
s2htWY9SFrFovvQerJsf.jpg
rLbWVp77hsLMCbTbMxtu.jpg
4eHm4Eg47jWhyBLQR7nn.jpg
j7GiD3OEhMlrR94614PO.jpg
vAV7WdtzKeXMxXkIpDVr.jpg
87ClIDx53p4j3UzT0dS0.jpg
C5Kzc9bpurTezm1b9Z5g.jpg
X6F2sE6GlUquGM92NlER.jpg
iTQ3Qq5ylQDpTv7MN0RL.jpg
pRymYkI3zSDWmbBfIFTe.jpg
APj015oDAVI0rLwZ2xhy.jpg
1a36wAlaravk9d87q7eS.jpg

GASTRONOMİEVİ HATAYLILARIN HİZMETİNDE

GASTRONOMİEVİ HATAYLILARIN HİZMETİNDE

 

HATAY MUTFAĞI GASTRONOMİEVİ’YLE DÜNYAYA AÇILIYOR

 

GASTRONOMİEVİ 400 ÇEŞİT YEMEKLE DAMAKLARA HİTAP EDİYOR

 

Hatay’a özgü birbirinden lezzetli, yöresel ve tescilli tatları misafirleriyle buluşturan Hatay UNESCO Gastronomievi hizmetlerine HBB Kisecik Yerleşkesi A Blok’ta devam ediyor.  

 

UNESCO’nun 2019 yılında gastronomi alanında Hatay'ı 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görerek Hatay mutfağına ait lezzetleri tescillemesiyle beraber bu lezzetleri dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan Gastronomievi haftanın yedi günü 09.00 – 22.00 saatleri arasında tüm vatandaşlara hizmet veriyor.

 

2019 yılında Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde avlulu tarihi bir Antakya evinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Gastronievi’nin binası 6 Şubat Depremlerinde ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelince Büyükşehir’in Kisecik Yerleşkesine taşındı.

 

Şehre ait lezzetler sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğinde ziyaretçilerin beğenisine sunulurken günlük değişen 10 çeşit tencere yemeği servis ederken akşam yemeklerinde kebap ve meze çeşitlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor.

 

600 çeşit Hatay yemeğinden 400’ünü mutfağında barındıran işletme, şehrin yeniden ayağa kalkma sürecine destek olacak çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra atölye çalışmalarıyla da Hatay’a özgü olan ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin Hatay mutfağına tekrar kazandırmayı amaçlıyor.

 

Not: Haberin görsellerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

 

https://we.tl/t-V5QJiuG7Hk

 

https://we.tl/t-LVMkaZQfGc