GELECEK İÇİN YELKEN AÇTILAR

ZlbKCjZxXg5SfqC4Ym0D.jpg
eNgipffzlodgF4btPXGP.jpg
twYErzp8JGwzhemoqcfs.jpg
oA37a5YlPm0BZ6wzpyWd.jpg
Ulk6S4Z8uvOk4TQlwvjF.jpg
HJj0eMQ9ltIas8MFUQDH.jpg
MR1vDgXrh4bbNZ2izoLs.jpg
Sk6cHdWDO1n0thajucB8.jpg
S9DVVbboGSFrzPfzAS7A.jpg
LMK8qAFcBbX06O4uUY5O.jpg

GELECEK İÇİN YELKEN AÇTILAR

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Artvin Hopa limanından denize açılan yelkenli tekne Arsuz Madenli Yat Limanı’na ulaştı.

Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan proje kapsamında yalnızca rüzgâr gücü kullanılarak 23 günde Hatay Deniz Otobüsü(HADO) limanına ulaşan tekneyi Hatay Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcıları Bülent Ok ve İhsan Çakar ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve vatandaşlar karşıladı.

İklim Değişikliği, Sürdürülebilir Yaşam, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Karbon Ayak izi konusunda farkındalık yaratmak için başlatılan proje “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” sloganıyla start aldı. 

22 Nisan’da Türkiye’nin kuzeyindeki en uç limandan başlayan yolculuk, 14 Mayıs’ta güneydeki en uç limanında tamamlandı.

Güvertesinde EXPO 2021 Hatay flaması taşıyan yelkenli teknenin kaptanı Murat Tan, HBB ve Arsuz Belediyesi yetkililerine gösterdikleri ilgiye teşekkür ederken, EXPO 2021 ve HADO’nun Hatay halkına hayırlı olmasını diledi.