HBB, GASTRONOMİ MİRASINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

H3evRBnNELukUByQURV9.jpeg
KiEQKcHCaCkbzFtZQj8x.jpeg
Ip0QhL07hUFPUGsDG3cT.jpeg
BCxD9rvAsWmYlL1UTh9K.jpeg
oRBbXif7znS8yXQCjlwi.jpeg
xvZe6jz2SlTwgJLgkcKQ.jpeg
WQhJIMiFBkLMwEvVoneg.jpeg
EfIlGVv2MflAUremwW6g.jpeg
Enjb7zJtQtU5nEhOJxGS.jpeg
yQniLRwbkQugwFAmsjRf.jpeg
0kD8tVO6SorqVmweuQGE.jpeg
IDUYXtBV6VngINUcAriK.jpeg
rPv4XaPjCk3GqhsD2hSd.jpeg
WdCy81hiA9Q5GV127kG9.jpeg

HBB, GASTRONOMİ MİRASINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

 

HBB, GASTRONOMİ MİRASINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), şehrin yeniden inşa ve ihyası için çalışmalarına hız kesmeden devam ederken bölgenin gastronomi mirasını yaşatmayı ve tanıtmayı sürdürüyor.

 

Son olarak ata tohumu karakılçık buğdayı ve coğrafi işaretli beyaz kabak, UNESCO Hatay Gastronomievinde yaşatıldı.

 

Gastronomievinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Diyetisyen ve Şef Yasemin Güzel, konuklara karakılçık buğdayından yapılan ekşi mayalı ev yapımı ekmeği tanıttı.

 

Katılımcılara, ekşi maya ekmeği hamurunun yapım aşamaları, katlama işlemleri ve pişirme süreleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Etkinlikte ayrıca, Hatay’ın coğrafi işaretli beyaz kabak ile bir meze atölyesi de düzenlenirken konuklara, beyaz bal kabağının besin değeri, nasıl tüketilmesi gerektiği ve faydaları hakkında bilgiler verildi.

Katılımcılar, beyaz bal kabağı mezesi yapımına bire bir katılarak yöresel lezzetleri deneyimledi.

Etkinliğin sonunda, Şef Yasemin Güzel'e, HBB Başkanı Mehmet Öntürk adına yöresel ürünlerden oluşan bir sepet hediye edildi.

Not: Haberin video ve fotoğraflarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

 

Video: https://we.tl/t-pseDNjms7Z

 

Fotoğraf: https://we.tl/t-JEQHMQY5LZ