HBB İLE YSYD İNSANİ YARDIM DERNEĞİ İŞBİRLİĞİNDE SERİNYOL FİZİK TEDAVİ VE PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZİ AÇILDI

1xarG36t8BJ8hnuqoGRV.jpeg
C7Qa45DValkwMPxeX3B7.jpeg
95oRQS9DonqkEmQiWK2A.jpeg
214QCj8ZByXIrQ0OEjw0.jpeg
nCdTgMCQItWtobLeahs8.jpeg
ffqmwlua7jAgYppOpNW3.jpeg
cW2Tq68duKPOigG9YYtq.jpeg
2dw4Rd2ICrrlBGKcRYdK.jpeg
OP96wvGXGZFAfd9FEkE1.jpeg
75qo15jn6j4z2JjvCo2D.jpeg
Qz9MLxXi9XTJ3YAseMih.jpeg
aoBNB8Ymed75o9HeL3ni.jpeg
gYDTdNnIIwqXIquAiUzf.jpeg
B8bq8wGjIM0XHmVFnr1S.jpeg
bbsnkF6wuVrReB2Lh1nd.jpeg
HSVaFhjVN0OjB69O4vWF.jpeg
pjhpAQgVUClnGVHiop25.jpeg
oTmGrLpMLHkONShfnoU7.jpeg
bloLu0xm2wAza3ai8HBv.jpeg

HBB İLE YSYD İNSANİ YARDIM DERNEĞİ İŞBİRLİĞİNDE SERİNYOL FİZİK TEDAVİ VE PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZİ AÇILDI

HBB İLE YSYD İNSANİ YARDIM DERNEĞİ İŞBİRLİĞİNDE SERİNYOL FİZİK TEDAVİ VE PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZİ AÇILDI

 

HBB BAŞKANI SAVAŞ: MERKEZ, TEDAVİYE İHTİYAÇ DUYAN VATANDAŞLARIMIZA ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERECEK

 

FERİT YARDAK: HBB’YE VE SAYIN BAŞKAN LÜTFÜ SAVAŞ’A KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

 

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve YSYD İnsani Yardım Derneği işbirliğinde yapımı tamamlanan Serinyol Fizik Tedavi ve Psikososyal Destek Merkezinin açılış törenine katıldı.

Törene CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu ve CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksoy katılırken Merkezin işletmeciliğinin YSYD İnsani Yardım Derneğine verilmesi adına HBB Başkanı Savaş ve Dernek Başkan Yardımcısı Ferit Yardak tarafından protokol imzalandı.

SAVAŞ: GEREKLİ TEDAVİLERİN YANI SIRA İLAÇ VE PROTEZ DESTEĞİ DE VERİLECEK

Törende konuşma yapan Başkan Savaş, “Öncelikle işbirliği yaptığımız sivil toplum örgütü  paydaşlarımıza ve Serinyol Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifine teşekkürlerimi iletiyorum. Kiralayıp tadilatını yaptığımız bu merkez, psikolojik ve fiziksel anlamda tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verecek. Gerekli tedavilerin yanı sıra ilaç ve protez desteği de verilecek. Merkezimizden hizmet alacak hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Yakın zamanda ise kardeş yabancı şehirlerimizden gelen yardımlarla EXPO civarında yeni bir fiziksel ve psikolojik destek merkezi de açacağız." dedi.

15 şehirde 2015’ten beri çalışmalar yürüttükleri aktaran Ferit Yardak, “Afetten dolayı ilk günden itibaren Hataylıların yanından olduğumuzu belirtmek istiyorum.  Deprem nedeniyle ampute olan hasta sayımız oldukça yüksek ve yaralanmalardan kaynaklı vatandaşlarımızın fizik tedavi ihtiyaçlarının karşılanması için bu merkezi açtık. Katkılarını esirgemeyen Sayın Lütfü Savaş Bey ve HBB’ye, çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

En az 4 FTR Uzmanıyla hizmet verecek olan Merkezde engelli ve engellilik riski altındaki kişilere yönelik fizik tedavi ve rehabilitasyon desteği, pozisyonlama ve doğru müdahale eğitimleri, önleyici halk sağlığı hizmetlerinden tüm vatandaşlar ücretsiz faydalanacak.

Ayrıca merkezde engelli kişilerin iyileşme sürecini destekleyecek medikal cihaz temini ve hibesi de yapılacaktır.

Vatandaşlar; kadın ve erkeklerin muayene odalarının ayrı olduğu merkezde alanda uzman personeller tarafından hizmet alacak.

 

NOT: Haberin video ve fotoğraflarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

Video: https://we.tl/t-uGa2ae817u

 

Fotoğraf: https://we.tl/t-n6puF1SdvG