HBB, YERLİ MALI HAFTASI’NI KÖMBE YAPIMIYLA KUTLADI

4K7y93A5NjinE7uLQgqJ.jpeg
B5ajs5sylxPd7KPHIHpU.jpeg
kqvXnknfkmDPje5m1Y0u.jpeg
uBWxW3nSIgjJqWQgMjGp.jpeg
w6TBN0VdNrqXwkHaN4zT.jpeg
aOWqZV2IyA3tvFEEhhxO.jpeg
YWEnLhHKTDTCYArtUk8a.jpeg
HctROAt2UVw8bhFcffzu.jpeg
y9vk2vNPpSzgowANV4Zb.jpeg
GUTXSjIQD4BQD4mdlXlG.jpeg
2ozOJSv64UKZg2WOFnoU.jpeg

HBB, YERLİ MALI HAFTASI’NI KÖMBE YAPIMIYLA KUTLADI

HBB, YERLİ MALI HAFTASI’NI KÖMBE YAPIMIYLA KUTLADI

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), yerli malı bilincinin erken yaşlardan itibaren kazandırılması amacıyla “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” dolasıyla çocuklara yönelik atölye çalışmalarına devam ediyor.

 

HBB UNESCO Hatay Gastronomievi, “Kömbe Yapım Atölyesi” düzenleyerek halk arasında bilinen adıyla Yerli Malı Haftası’nı Defne ilçesi Turunçlu İlkokulu 3. sınıfı öğrencileriyle birlikte kutladı.

 

Kurulan stantlarla, öğrencilere yerli malı kullanmanın faydaları anlatılarak çocuklar bilgilendirildi.

 

Etkinlikte hem şehrin zengin yöresel lezzetleri tanıtılırken hem de tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemi üzerine vurgular yapıldı.

 

MİNİKLER, HATAY'IN LEZZETLERİNİ KEŞFETTİ

 

Etkinlikte çocuklar, Gastronomievinin deneyimli şefleri eşliğinde Hatay’ın coğrafi işaretli ürünü olan Antakya kömbesinin yapımını öğrendi.

 

Öğrenciler, küçük elleriyle hazırladıkları kömbeleri tatmanın yanı sıra ekip çalışması ve iş birliği becerilerini de geliştirdiler.

 

Gastonomievi minik konuklarına Hatay’ın yerel lezzetlerinden olan kaytaz böreği de ikram edildi.

 

Davet ve ikramlarından dolayı HBB Başkanı Mehmet Öntürk ve ekibine teşekkürlerini ileten Turunçlu İlkokulu öğretmeni, haftanın kutlu olması temennisinde bulundu.

 

Not: Haberin video ve fotoğraflarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

Video: https://we.tl/t-ymYXCR4SAK

 Fotoğraf: https://we.tl/t-o4beyxef9S