HBB’DEN ÇOCUKLARA KÖMBE ATÖLYESİ

kZp3BdFUVLPzdEO6egft.jpeg
h99J8QOnA2hGRe63je9a.jpeg
AYkkoOvJSsjlnXttuwQm.jpeg
wBoqYVgOmyb26FfwUs34.jpeg
bG2ogPhk8j5mxLoR66XL.jpeg
LGBgrWo653lTSNeOIdGC.jpeg
PHj8Tw8beAHjcBp7q6vw.jpeg
Y8zmKBwn9S81y2OhVc15.jpeg
4njpzyTNce8Zlb8zveRe.jpeg
thVXOqDTR24sXnwfO5wz.jpeg
lcttXnrvgi8C2LS2Xdcz.jpeg
nEzy0SYVAobFjDOFpAm9.jpeg
JuoptsCCG2Oe4qXHUwDR.jpeg
wIAhQQtpfhUuFxeTYLmf.jpeg
PuoX2fBnHXDoeEN7UpV6.jpeg
OKOlYXrp9ad20D0HCwWR.jpeg
a9tKFQK3wyEadXNSiqmg.jpeg

HBB’DEN ÇOCUKLARA KÖMBE ATÖLYESİ

HBB’DEN ÇOCUKLARA KÖMBE ATÖLYESİ

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi UNESCO Hatay Gastronomievi, çocuklara yönelik atölye çalışmaları düzenleyerek kentin zengin yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor.

 

Şehrin yemek kültürünü yeni nesillere aktarmak amacıyla Hatay Gastronomievi, Antakya Şehit Mehmet Şenol Anaokulu ve Ekinci Nevzat Ceylan İlkokulu öğrencilerine yönelik “Kömbe Yapım Atölyesi” gerçekleştirdi.

 

Gastronomievinin deneyimli şefleri eşliğinde düzenlenen etkinlikte çocuklar, Hatay’ın coğrafi işaretli ürünü olan Antakya kömbesinin yapımını öğrendi.

 

Ayrıca minik öğrenciler küçük elleriyle kömbe hazırlamanın yanı sıra ekip çalışması ve iş birliği becerilerini de geliştirdiler.

 

Gastronomievi yetkilileri, bu tür etkinliklerle çocukların kendi kültürlerini öğrenmesine yardımcı olmayı ve Hatay mutfağını gelecek nesillere tanıtmayı ve aktarmayı amaçladıklarını belirtti.

 

Etkinlik sonunda öğrencilere kaytaz böreği ikram edilirken kendi yaptıkları kömbeleri de afiyetle yediler.

 

Haberin görsellerini aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

 

https://we.tl/t-oDoDm0Yoa3

 

https://sendgb.com/lZPYU2SdHuR