HBB’NİN HAŞERE VE VEKTÖR MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

uclb9hVHpxButKhyim2t.jpg
UtUX2ROfOlHA2ESgPSPx.jpg
Sx28PfTYdnyDTZALQFFd.jpg
qYomxmSntyhunbO7P6M9.jpg
OAC6WPB31UL7NviC1BYf.jpg
YBAHI9cTAvFl3l8ZHpBE.jpg
vk2Tque2d7Pe3gNHlRDn.jpg
348HEWpRvc7GYMDWJ4dy.jpg

HBB’NİN HAŞERE VE VEKTÖR MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Depremin ilk gününden bu yana Hatay’ın yaralarını sarmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi, larva, kemirgen ve haşereye karşı il genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı İlaçlama Birimi, havaların ısınmasıyla Hatay’ın risk oluşturan bölgelerinde, çadırkent ve konteyner kentlerde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Teknik donanımlı araçlar ve deneyimli personelle ilaçlama yapan HBB ekipleri, dezenfeksiyon, kemirgen ve larva mücadelesi, kireçme, naftalin-kükürt uygulamaları ve havaların ısınmasıyla sivrisinek, karasinek ve uçkun mücadele çalışması gerçekleştirdi.

 

HAŞERE İLE MÜCADELE İL GENELİNDE DEVAM EDECEK

HBB’nin nsan sağlığına zarar vermeden bilinçli şekilde yürüttüğü çalışmalar,  il genelinde devam edeceğini söyledi.