AYKOME’DE KAZI YASAK TARİHLERİ 2 ARALIK’TA BELİRLENECEK

Hatay Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) 57. Genel Kurul Toplantısı, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık başkanlığında yapıldı.

AYKOME’DE KAZI YASAK TARİHLERİ 2 ARALIK’TA BELİRLENECEK

Toplantıda altyapı yapan kurumların devam eden ve gelecek yıl yapılması planlanan çalışmaları hakkında görüşüldü.

Metin Açık, “AYKOME 2020 yılında kadar görevini eksiksiz bir biçimde yerine getirdi. Daha sonra pandemi ve ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. HATSU’nun ve yatırımcı kurumların önünü kapatmadan yatırımlara devam etmeliyiz” dedi.

HATSU yöneticileri, Genel Müdürlük çalışmalarının tüm şehri ilgilendirdiğini belirterek il genelinde girilmedik cadde ve sokak olmadığını ifade etti.

Toplantının gündem maddeleri arasında kazı yasak tarihlerinin belirlenmesi yer aldı. Genel Kurul temsilcileri, kış mevsiminin altyapı ve üstyapı yatırımlarına uygun olmadığını belirterek 1 Aralık 2022-1 Mart 2023 tarihlerinin kazı yasak tarihleri olarak belirlenmesini önerdi.

Metin Açık konuyla ilgili olarak teklif edilen tarih aralığının uzun olduğunu ifade etti. Açık, “Yatırımcı kurumlar ve HATSU devam eden işlerini toparlayıp rapor haline getirsin. Kurumlar programlarını yeniden gözden geçirsin. 2 Aralık’ta yeniden toplanarak nihai kararı belirleyelim” diye konuştu.

Tarih: 24/11/2022