HBB SANATSEVER NESİLLERİN YETİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) gelecek nesillerin sanatla iç içe bir yaşam sürmesi için çalışmalarına yön veriyor.

HBB SANATSEVER NESİLLERİN YETİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR

HBB Şehir Tiyatrosu, Çekmece Sahnesi’nde Odabaşı Anaokulu öğrencilerini ağırladı. Minikler, şehir tiyatrosu tarafından oyunlaştırılan ve Tugay Uğurlu’nun yönettiği Ezop Masalları isimli oyunu izledi.

Oyun, Ezop isimli kahramanın çok uzun yıllar boyunca, köy, sokak, dağ, bayır gezerek çevresindeki doğadan ve insanlardan topladığı hikâyeler toplayan bu topladığı hikâyeleri gittiği başka yerlerdeki insanlara anlatmasını konu alıyor.

Onu dinleyen insanlar da bu hikâyelerden ders çıkarıp sorunlarını çözüyor. Birgün Ezop'un yolu Azra, Derya ve Kayra isimli 3 küçük arkadaşla kesişiyor. Bu arkadaşların kendi aralarında da sorunlar yaşadığını fark eden Ezop, çocukların da yardımıyla onlara masallar anlatıp sorunları çözmeye başlıyor.

Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği oyun, çocukların büyük beğenisini kazandı. Oyun sonunda minik sanatseverlere Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından çeşitli hediyeler verildi.

HBB yetkilileri oyunun sahnelenmeye ve çocuklarla buluşturulmaya devam edeceğini duyurdu.

Tarih: 27/09/2022