KORE MUTFAĞININ EN GÜZEL YEMEKLERİ GASTRONOMİ AKADEMİSİ’NDE ÖĞRETİLDİ

IGovyb8FPv5lI2x97jAj.jpeg
Yr4gSTipNECqyD0ukUgX.jpeg
irUECCXIoac67DjJ5zFA.jpeg
WXAvZjf0HXSc99xYgmNW.jpeg
dNqKOPOE8BHlzDMq871B.jpeg
j7ZaTl0TYlTB2dbjAFKw.jpeg
9e0kr8YcQ6lclGgGWSxK.jpeg
Aq8aoHpp2703CHoNlGuI.jpeg
EriAFuyQuwo4iKqAz6qB.jpeg
gIPdB1Xah272lAPz5vKN.jpeg
Ihf0HcJTmUtTBVSqX4eZ.jpeg
ceqq0onYHodv69RfKCsB.jpeg
HmGaJ05rgKwVSaDp7haA.jpeg
qr7yq9UpVLfcgyFWpoQr.jpeg
YVdMd2nRA8x5HBG5bjMz.jpeg
bL315Lck5NC7owc9Azn3.jpeg
2v0Q9uBBpBmEMR5qAPM3.jpeg
L1feE7JyyAuK5rqLsD8a.jpeg
yWE1YYo2y0Ba2Vc5LM5u.jpeg
aSGBRoTm6mVs3k3Pf6KU.jpeg

KORE MUTFAĞININ EN GÜZEL YEMEKLERİ GASTRONOMİ AKADEMİSİ’NDE ÖĞRETİLDİ

EXPO’21 Hatay Gastronomi Akademisi’nde bu hafta Kore mutfağının en sevilen yemekleri öğretildi.

Her hafta sonu farklı ülkelerin ve kültürlerin lezzetlerini Şef Esat Özata eşliğinde öğrenme imkânı sunan Gastronomi Akademisi büyük ilgi görüyor.

Cumartesi günü katılımcılara Türk mutfağının vazgeçilmezi pide ve İtalyan mutfağından tekniklerle pizza yapımını öğreten Özata, pazar günü ise Kore mutfağının en güzel yemekleri Bibimbab, Bulgogi, Japchae ve Tteokbokki yapımını öğretti.

18 kişilik gruba eğitim sonunda katılım belgelerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş verdi.  Yemek yapılırken mutfağı ziyaret eden Savaş, katılımcılarla sohbet ederek yemeklerini tattı.

Anne ve çocukları, evli ve nişanlı çiftler, kardeşler ve arkadaşlar olarak ikili gruplar halinde gelen katılımcılar, hem yemek yapmayı öğrendi hem de birlikte keyifli anlar yaşadı. Çok eğlendiklerini söyleyen katılımcılar Japon, Meksika, Çin, Hindistan gibi ülkelerin yemeklerini de çok merak ettiklerini ve Gastronomi Akademisi’ni yakından takip edeceklerini söyledi.

İskenderun, Hassa, Reyhanlı ve Samandağ’dan bu organizasyon için EXPO’ya gelen konuklar, Şef Özata’nın kendileriyle yakından ilgilendiğini ve yemeklerin her aşamasını takip ettiğini, bu şekilde en zor yemeği bile çok kolay yaptıklarını dile getirdi.

Her katılımcıya özel mutfak istasyonları ve gereçler sunan Akademi’de yemeklerin özelliklerine göre Gochujang (Acı Kore Salçası), pirinç makarnası, pirinç keki gibi özel malzemeler de temin ediliyor. Sonraki hafta İtalyan ve yine Kore yemekleri yapılacak.