LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÇİFTÇİYE ÜST GÜBRE MÜJDESİ

wgDNBdtZX9wqBidMfgpi.jpg
jeZGGvxZYDkTR6FapwyQ.jpg
pmEGC5DrTPojSvJsqAj0.jpg
FizR0UUSjERbeWQ9QvO4.jpg
ZjFrOyhCiENavp4c3tYJ.jpg
H7o4BNdNB5iTDrBoiIhx.jpg
T93ddGjV8RxnBQb0VZfW.jpg
edekyta7KqKjBy0L3x5L.jpg
NlKpoDvnGTPJtnrfuB95.jpg
BusWwu0gJ14DqysHNfQa.jpg
C4t3Z6lyBGkqHVPEgdf0.jpg
M3Zw2XnMKXqGpHoifcKn.jpg
NhWVnA7RYWNSiJepaQUV.jpg
vs1jU9cXFupbM9pImhkO.jpg
nCYnKM6IpqbSuCA2nDWq.jpg
75kSYfzYoBEgN1eSkfLk.jpg
f4tUkhsztJ00aD4nWy8n.jpg
HBZe93eWLDSePZHCOEEG.jpg
uWJ8Kci1KV3PaEO2nhDd.jpg
Z1pddd7SkNIRMxMTcPcq.jpg

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÇİFTÇİYE ÜST GÜBRE MÜJDESİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kırıkhan’da hemşehrileri ile bir araya geldi.

Cumhuriyet, Yenimahalle, Bahçelievler, Menderes mahallerinde vatandaşlar ve esnafla bir araya gelen Savaş, hem HBB’nin ilçeye yaptığı hizmetleri hem de ülke gündemini Kırıkhanlılarla birlikte değerlendirdi.

Savaş, ziyaretlerinde üreticilerle de buluştu. HBB’nin ürettiği organomineral gübreyi kullandığını belirten bir çiftçi ile bir araya gelen Savaş, kimyasal gübrelerin toprağı çoraklaştırdığını ve verimi düşürdüğünü dile getirdi.

SAVAŞ: AMACIMIZ SAĞLIKLI ÜRÜNLERİN ÜRETİLMESİ VE TOPRAĞIN VERİMİNİ ARTTIRMAK

Avrupa ve Amerika’da artık kimyasal gübre kullanımının azaldığını ifade eden Savaş, “Artık gelişmiş ülkeler kimyasal gübre yerine organomineral gübreyi tercih ediyor. Ürettiğimiz organomineral gübre toprağı havalandırıp yumuşatıyor. Böylelikle verimde artış oluyor. Amacımız sağlıklı ürünlerin üretilmesi ve toprağın verimini arttırmak” dedi.

SAVAŞ’TAN ÇİFTÇİYE BİR MÜJDE DAHA

Savaş, çiftçilere bir müjde de verdi. Yakın zamanda üst gübre üretimine de başlayacaklarını söyleyen Savaş, HBB’nin taban gübresinin yanı sıra üst gübre ile de çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

300 dönümlük tarlasında HBB’nin ürettiği organomineral gübreyi kullanan Kırıkhanlı bir üretici pamukta geçen senelere oranla yüzde 40 oranında daha fazla verim elde ettiğini belirtti.

SAVAŞ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Lütfü Savaş, ilçedeki esnaflar ile mevcut ekonomik durumu konuştu. Artan maliyetler ve azalan alım gücü nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten çarşı esnafı siparişlerin düştüğünü ve işlerinin eskisi gibi olmadığını söyledi.

Savaş, ziyareti sırasında HBB’nin ilçeye kazandıracağı yeni mesire alanındaki çalışmaları da inceledi. Bahçelievler Mahallesi'ndeki 50 bin metrekarelik alanda devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Savaş, “50 dönümlük alan içerisinde ilçemize yeni bir mesire alanı kazandırıyoruz. Çalışmalar bittikten sonra her yaştan vatandaşımız burada keyifli ve sağlıklı vakit geçirebilecek” dedi.

Lütfü Savaş’a ziyaretlerinde İyi Parti İlçe Başkanı Abdullah Çalışkan, CHP Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sıraç eşlik etti.