MİNİK ELLERİYLE LEZZETLİ KÖMBELER YAPTILAR

YUJtz1wcuT9b289Bj2XR.jpeg
QuwCwkahWcjXsYje8U1l.jpeg
zQBNzTNUrsMb2NNaR8tE.jpeg
vm0qb6zcHxe2tdjVgB2h.jpeg
f5QPHK7irkDD1Ts9rdEc.jpeg
XOAHrnRiX7vuGf8cbJ0t.jpeg
0iUHSJ1zataNtyziojLn.jpeg
O8NObO6xumPcasa5brXK.jpeg
8SQV2J57T9iLsBI1WbS1.jpeg
o6cf9T6qxGtVC81PdWy3.jpeg

MİNİK ELLERİYLE LEZZETLİ KÖMBELER YAPTILAR

MİNİK ELLERİYLE LEZZETLİ KÖMBELER YAPTILAR

 

UNESCO GASTRONOMİEVİ’NDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE KÖMBE ATÖLYESİ

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi UNESCO Hatay Gastronomievi gerçekleştirdiği farklı atölyelerle kentin birbirinden lezzetli yöresel tatlarını tanıtma ve kuşaktan kuşağa aktarma çalışmalarına devam ediyor.

 

UNESCO Hatay Gastronomievi’nde, deprem felaketinden sonra eğitim-öğretim faaliyetlerine kaldığı yerden devam eden Hatay Çocuk Anaokulunun minik öğrencilerine yönelik “Kömbe Atölyesi” gerçekleştirildi.

 

Çocukların var olan potansiyellerini keşfetmesi ve ekip çalışmasına uyum sağlamayı öğrenmeleri adına gerçekleştirilen atölye çalışmasında, minik eller Gastronomi kenti Hatay’ın eşsiz lezzetlerinden olan ve bayramlarda neredeyse her evde yapılan coğrafi işaretli “Antakya Kömbesi” yapımının püf noktalarını öğrendi.

 

Gastronomi Evi’nin başarılı şefleri eşliğinde öğrendikleri püf noktalarını uygulamaya geçiren minik öğrenciler küçücük elleriyle hazırladıkları birbirinden leziz kömbeler ile hem eğlendiler hem de damaklarını tatlandırdılar.

 

Yapılan atölye çalışması ile çocukların kendi kültürlerini öğrenmesini ve Hatay kültürüne has ürünlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçladıklarını kaydeden Gastronomievi yetkilileri, Hatay mutfağına sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak adına bu tür etkinliklere devam edeceklerini aktardı.

 

 

Haberin görsellerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

 

https://we.tl/t-5ER0njtl6U

 

https://we.tl/t-flTb3iaCpv