ÖNTÜRK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

7j7MKAoB7DCpqia9bImS.jpeg
9yCzf6tYhtRMCWYNu3yU.jpeg
UhJu8k5V00i9VLxXpSdf.jpeg
19RxfD6XexpJP6bWH72B.jpeg
fq29AiCGoNrE8jvTPNvZ.jpeg
JUEeUVF40PBsqdwqJyuv.jpeg
p2G44X5WV84BHxaghuhO.jpeg
nPXTCxBg3PG0fqOCREsR.jpeg
YXWoIK64w7X3yAid1Lud.jpeg
16p9t4th1vs59xx90qdE.jpeg
a2FoTcV2g8OdONj0OU1c.jpeg
ls0QKJyS9GQEXW1bVcyS.jpeg
CChLmxQG0ZxJNokX9n5K.jpeg
lOvBSJhOYIn1QxvzX7C8.jpeg
IZTyU9aFJ46MpkrLheQD.jpeg
Ll52AnINT8dtfiWI9vcB.jpeg
a7DsKcsPVC5EZCqsj5QT.jpeg
B9sOa5N3S0YXRPr1oweB.jpeg
4C8W17ay9JdaVqyzJOdq.jpeg
zIgZ7nmfbLcyciBNFEP4.jpeg

ÖNTÜRK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

ÖNTÜRK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

 

7300 ÖĞRENCİYE İLK BAVULU İLK BİLETİ HBB’DEN

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Öntürk’ün liderliğinde gençlere yönelik eğitim, spor, sanat, kültürel faaliyetler ve sosyal sorumluluk alanında çalışma ve projeler gerçekleştiriyor.

 

Başkan Öntürk’ün bu kapsamda yerel seçimler öncesi üniversiteyi ilk kez kazanan öğrencilere yönelik söz verdiği “İlk Bavulum İlk Biletim Projesi” kapsamında başvurular tamamlanarak, başvurusu olumlu sonuçlanan öğrencilere bavulları dağıtılmaya başlandı.

 

HBB Kisecik Yerleşkesi Hortikültür alanında düzenlenen programda “İlk Bavulum İlk Biletim Projesi” kapsamında başvurusu olumlu sonuçlanan 7 bin 300 öğrenciden 163 öğrenciye bilet parası, harçlık ve içerisinde kişisel bakım ve kırtasiye malzemeleri bulunan valizlerin dağıtıldı.

 

“SİZLER BİZİM GURURUMUZSUNUZ”

 

Programda konuşan HBB Başkanı Öntürk, çıkacakları bu uzun yolculukta çocukların yanlarında olmak istediklerini belirterek, “Hayatınızda uzun bir yolculuğa çıkacaksınız. Bu hayatınızın yeni bir başlangıcı. Eğitim hayatınızda vatanımıza, milletimize, şehrimize hayırlı işler yapmak için bir yola çıkıyorsunuz. Bu çıktığınız yolda da biz yanınızda olmak istedik. Evlatlarımızın ilk bavulunu içinde kendi gücümüzce, kendi imkanlarımızca yaptığımız, hazırladığımız hediyeleri ve harçlıkları bugün sizlere takdim edeceğiz. Sizler bizlerin gururusunuz. Şu an sadece devlet üniversitelerini kazanan öğrenci sayımız bize müracaat eden yedi bin üç yüz civarında. Ve tüm bu öğrencilerimizin ilk bavul projesinde yanlarında oluyoruz. Şunu unutmayın. Biz sizlerin her zaman yanında olacağız.” Dedi.

 

1 EKİM’E KADAR DAĞITIMLAR TAMAMLANACAK!

 

Yaşanabilecek yoğunluktan dolayı sembolik bir tören düzenlendiğini dile getiren Başkan Öntürk, 1 Ekim’e kadar tüm öğrencilerin hesabına bilet paraları ve harçlıklarının yatırılacağını, içerisinde kişisel bakım ve kırtasiye ürünlerinin yer aldığı bavullarının da dağıtılacağını kaydetti.

 

Öntürk, önümüzdeki dönemlerde sınavlarda ilk 10 bine giren üniversite öğrencilerinee burs vermeyi planladıklarını da müjdeledi.

 

BÜYÜKŞEHİR MESLEK EDİNDİRME KURSLARI BAŞLIYOR

 

Büyükşehir olarak meslek edindirme kurslarını başlatacaklarını da kaydeden Başkan Mehmet Öntürk, “Gençlerimizin, evlatlarımızın gelecekteki hayatlarına yön verebilmesine destek olmak adına meslek edindirme kursları açıyoruz. Bunun içerisinde ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve üniversite mezunu olanlar olacak. Bu kardeşlerimizi bu kurslarda yeteneklerine, mezun oldukları okullara ve aldıkları eğitimlere göre yetiştireceğiz. Kış boyunca ücretlerini düşürmeyeceğiz, sertifikalarını vereceğiz ve hangi iş kolunda çalışacaksa onların takibini de biz yapacağız. Bu kursları, kardeşlerimizin motivasyonunu arttırarak, birlik, beraberliği sağlamak ve memlekete faydalarını arttırmak için yapıyoruz. İnşallah bu şehir el birliğiyle kaldıracağız.” açıklamalarında bulundu.

 

Öntürk, Hatay’ı depremlere, afetlere karşı çok daha dayanıklı, eskisinden çok daha güzel bir şehir haline getirmek için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm ekipleriyle gece gündüz çalıştıklarının altını çizerek, açıklamasının “Sizlerden de ricam iyi okuyun. Ailelerinizi unutmayın. Memleketinizi unutmayın. Bizleri unutmayın.” sözleriyle noktaladı.

 

Haberin görsellerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

 

https://we.tl/t-3Wkpg5Lvxo

 

https://we.tl/t-o8w9JjYpWB